Z Panské skály v Lužických horách za nevšedními zážitky

Prázdniny jsou v plném proudu, letní teplé dny lákají za dobrodružstvím a obyčejné pěší výlety už vás omrzely? Zažijte Lužické hory za řídítky koloběžky, pokochejte se jimi z okénka historického vláčku, rozhlédněte se po nich ze zajištěné ferraty a poznejte je na vlastní kůži skokem do osvěžujícího koupaliště.

Půjčovna koloběžek od Active Point

Panská skála

Věřili byste, že se vám všechny tyto zážitky vejdou do jednoho celodenního výletu? Povíme vám jak na to. Prohlédněte si pohádkovou Panskou skálu, nabažte se výhledů do Lužických hor a Českého Středohoří a vyražte si půjčit koloběžku do Active Point. Tu si musíte předem rezervovat v půjčovně ZDE.  Odtamtud se projeďte značenou trasou do České Kamenice, vede z kopečka a sjezd mohou absolvovat i děti od 8 let.

Česká Kamenice – koupaliště a vyhlídkyKoupaliště Česká Kamenice

V České Kamenici se vydejte na krásné městské koupaliště, kde se můžete nejen svlažit v průzračně čisté vodě po adrenalinovém zážitku, ale i občerstvit v přilehlém Lesním bistru. Komu by bylo málo sjíždění na koloběžkách, může se po žluté a následně modré značce vydat na vyhlídky nad Českou Kamenicí.

Pohled na Českou Kamenici z vyhlídky Jehla

Jedna z nejatraktivnějších je vyhlídka Jehla. Ta nabízí krátkou zajištěnou ferratu a s tím i zpestření pěšího výletu. Ferratový set vám zapůjčí právě Active Point na koupališti. Na celodenní zážitek vám tak stačí jen sportovní oblečení a plavky.

Vyhlídka Jehla

Kamenický motoráček

Zpět k Panské skále se dostanete buď autem Active Pointu nebo Sklářským motoráčkem z českokamenického nádraží na nádraží v Kamenickém Šenově odkud vede Sklářská stezka. Ta bude příjemnou vzdělávací procházkou na závěr výletu jak pro děti, tak dospělé.

Výlet samozřejmě můžete celý odstartovat i v České Kamenici a přizpůsobit ho svým potřebám.

A kam příště?

Příště se můžete od Panské skály vydat na druhou stranu, po cyklostezce až do České Lípy. Užijete si výhledy na 18km příjemné trase, kde se převážně jen povezete. Tato varianta je unikátní, jedná se totiž o nejdelší sjezd v České republice. Cesty zpět se ale bát nemusíte, v ceně je odvoz z cílové destinace až na parkoviště k Panské skále. Cyklostezka se bude líbit i cyklistům nebo velmi zkušeným inline bruslařům, ti si ale vybavení musí donést vlastní.

Přijeďte do Lužických hor za nevšedním zážitkem a nechte je, aby vás překvapily.

Další články

Napište nám. Rádi vám poradíme.

Plánujtete cestu do Lužických hor nebo hledáte inspiraci? 
Napište nám. Rádi Vám odpovíme na Vaše dotazy a doporučíme to nejlepší z našeho kraje.