10 tipů, kam vyrazit na nejlepší zmrzku

Tropická vedra klepou na dveře a to znamená jediné – nejlepší čas si připomenout, kde můžete zchladit hrdla. A ne jen tak ledajak – tou nejlepší zmrzkou v Lužických horách. Točená, kopečková nebo sorbet, z výběru se vám zatočí hlava a zmrzlinovou chuť už jen tak nepřekonáte. Z našich 10 tipů si vybere každý.

Na nejlepší točenou zmrzku vyrazte do Lvové, Dolního Podluží, k Dennymu do Jítravy nebo Pod Koupák ve Sloupu v Čechách. Další parádní zmrzlou nabídku najdete ve stánku u cyklostezky do Hamru nad Jezeře v Osečné. Každý den mají v nabídce několik druhů, které obměňují a které chutnají božsky.

Kombo točené zmrzky a dobře připraveného kafe si můžete vychutnat v Cukrárně Pusinka a Kávobaru v Benešově nad Ploučnicí i v Krásné Lípě v kavárně U Frinda.

Křupavou kopečkovku si nejlépe vychutnáte z netradiční kavárny Druhá kolej na dolním nádraží v Kamenickém Šenově, kam vás doveze Sklářská lokálka. Kromě zajímavého místa tu na vás čeká výborná zmrzka od Ledy z Liberce. Kopeček či pohár doporučujeme i v Cukrárně Lužan v Rumburku. Příjemné posezení s výhledem na náměstí, to je sen.

Další články

Napište nám. Rádi vám poradíme.

Plánujtete cestu do Lužických hor nebo hledáte inspiraci? 
Napište nám. Rádi Vám odpovíme na Vaše dotazy a doporučíme to nejlepší z našeho kraje.