10 tipů, kam vyrazit na nejlepší zmrzku

Tropická vedra klepou na dveře a to znamená jediné – nejlepší čas si připomenout, kde můžete zchladit hrdla. A ne jen tak ledajak – tou nejlepší zmrzkou v Lužických horách. Točená, kopečková nebo sorbet, z výběru se vám zatočí hlava a zmrzlinovou chuť už jen tak nepřekonáte. Z našich 10 tipů si vybere každý.

Na nejlepší točenou zmrzku vyrazte do Lvové, Dolního Podluží, k Dennymu do Jítravy nebo Pod Koupák ve Sloupu v Čechách. Další parádní zmrzlou nabídku najdete ve stánku u cyklostezky do Hamru nad Jezeře v Osečné. Každý den mají v nabídce několik druhů, které obměňují a které chutnají božsky.

Kombo točené zmrzky a dobře připraveného kafe si můžete vychutnat v Cukrárně Pusinka a Kávobaru v Benešově nad Ploučnicí i v Krásné Lípě v kavárně U Frinda.

Křupavou kopečkovku si nejlépe vychutnáte z netradiční kavárny Druhá kolej na dolním nádraží v Kamenickém Šenově, kam vás doveze Sklářská lokálka. Kromě zajímavého místa tu na vás čeká výborná zmrzka od Ledy z Liberce. Kopeček či pohár doporučujeme i v Cukrárně Lužan v Rumburku. Příjemné posezení s výhledem na náměstí, to je sen.

Další články

pohádková místa rybniště

6x pohádková místa v Lužihorách

Prázdniny jsou tu, a tak je na čase začít plánovat, jak zabavit děti. A právě i proto se vám budou hodit naše tipy na pohádková místa. Jednak můžete načerpat zajímavou inspiraci pro výlety i bojovky, nebo prostě jen pohádky pro případ dešťové nouze.

Číst dále

Napište nám. Rádi vám poradíme.

Plánujtete cestu do Lužických hor nebo hledáte inspiraci? 
Napište nám. Rádi Vám odpovíme na Vaše dotazy a doporučíme to nejlepší z našeho kraje.