10 + 1 tip kam vyrazit k vodě

Vítr skoro nefouká a tak by se na první pohled mohlo zdát, že se balónky snad vůbec nepohybují. Jenom tak klidně levitují ve vzduchu. Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně, balónky působí jako jakási fata morgána uprostřed pouště. Zkrátka široko daleko nikde nic, jen zelenkavá tráva, jasně modrá obloha a tři křiklavě barevné pouťové balónky, které se téměř nepozorovatelně pohupují ani ne moc vysoko, ani moc nízko nad hladinou

Letní měsíce a voda k sobě prostě patří, ať už mluvíme o letních bouřkách nebo o příjemném zchlazení po náročném výšlapu. Kde se tedy „u nás“ dá vykoupat?

koupaliště Česká Kamenice

Těm, kteří preferují opečovávané městské koupaliště před přírodním, rozhodně doporučíme to v České Kamenici, Chrastavě či v Jablonném v Podještědí.

Z přírodních koupališť musíme vypíchnout známé jezero Kristýna v Hrádku nad Nisou, kde kromě několika restaurací najdeme i lanový park nebo půjčovnu lodí. Na pláži u Hamerského jezera v Hamru na Jezeře se taky nudit nebudete. Kromě šlapadel a dětského hřiště zde najdeme například minigolf, samozřejmostí jsou kiosky s občerstvením a sociální zařízení. Moc pěkné koupaliště se nachází v oblíbeném Sloupu v Čechách, Radvanecký rybník leží jen kousek od skalního hradu a krásných turistických okruhů. Všechna koupaliště jsou placená a počítejte s tím, že v parných dnech nebudete na plážích sami.

Rybník Cimrák v Krásné Lípě s pěknou travnatou pláží a nedalekým dětským hřištěm jistě poskytne příjemné osvěžení po procházce městem, stejně tak jako Červený rybník v Piheli, nedaleko Nového Boru. Kunratické rybníky (Horní rybník) jsou zase ideální zastávkou po návštěvě sklárny Pačinek.

Pokud hledáte útěchu po náročném výstupu na Klíč, potěšíme vás. Po modré turistické značce se z Klíče dostanete k jezírku ve Svoru, velmi osvěžujícímu.

Opravdovým otužilcům musíme vřele doporučit přehradu Naděje. Najdeme ji v dojezdové vzdálenosti od Cvikova a dostaneme se k ní příjemnou procházkou po červené značce. Upozorňujeme však, že toto koupání není vhodné pro každého- nejdeme tu pláž a pozvolný vstup a navíc…kdo nemá rád hloubky, tak ať raději volí jinou vodní plochu.

Užijte si naše tipy!

Další články

pohádková místa rybniště

6x pohádková místa v Lužihorách

Prázdniny jsou tu, a tak je na čase začít plánovat, jak zabavit děti. A právě i proto se vám budou hodit naše tipy na pohádková místa. Jednak můžete načerpat zajímavou inspiraci pro výlety i bojovky, nebo prostě jen pohádky pro případ dešťové nouze.

Číst dále

Napište nám. Rádi vám poradíme.

Plánujtete cestu do Lužických hor nebo hledáte inspiraci? 
Napište nám. Rádi Vám odpovíme na Vaše dotazy a doporučíme to nejlepší z našeho kraje.