Na jarní prázdniny do Lužických hor

Tlačenice ve známých horských střediscích není váš šálek čaje? Vyrazte k nám do Lužických hor užít si klidné prázdniny bez davů lidí, a když se zima umoudří, dojde i na zimní radovánky. Zalyžovat si tu můžete jak v menších rodinných areálech, tak vyrazit do čerstvé stopy. Tratí je tu tak akorát, abyste se neztratili, ani netlačili. Pokud se počasí nebude moc tvářit, přes pole se povalí potoky vody a do tváří bude studit mlha, můžete vyzkoušet zimní sporty uvnitř.

Zabruslit si zajeďte na zimní stadion do Varnsdorfu, Rumburku nebo České Lípy, kde se dokonce pořádá každý víkend diskobruslení. Kvalitní led najdete hned za hranicemi v Areně Jonsdorf. Dáváte-li přednost spíš čerstvému vzduchu i za cenu trocha nepohodlí, pak se sklouznete na každém druhém rybníce. Stačí se zeptat místních znalců, rádi jistě doporučí to nej místečko.

Nasněžilo? Hurá! Sjezdovky si nasadíte v areálech na Polevsku a Horním Podluží, kde na vás dýchne pravá horská atmosféra – bufety s bombardinem, skipark, sněžná děla i profesionální lyžařská škola s půjčovnou.

Jste-li vyznavač běžeckého lyžování, tak Polevsko je ideální a také jediné místo, kde si užijete skate. Stopy pro klasiku jsou upravované po obou stranách hranic a všechny aktuální informace najdete na portálu bilestopy.cz. Jen na české straně je více jak 100 km tratí.

Chtěli byste si užít vodu v kapalném skupenství? Zkuste městské bazény v Rumburku nebo ve Varnsdorfu – v obou si přitom můžete dopřát finskou saunu. A pokud byste chtěli s dětmi vyrazit za zábavou, sami si zatím zajít do saunovacího světa, pak jedině v Trixi Parku v Großschönau.

Slunce vykouklo zpoza mraků? Nejvyšší čas vyrazit na mikrovýlet, který dospěláky potěší a dětičky neotráví. Tipy na výlety najdete třeba zde. Jarní prázdniny v Lužických horách uběhly jako voda a pomalu se chýlí ke konci…tak na viděnou v létě.

Další články

pohádková místa rybniště

6x pohádková místa v Lužihorách

Prázdniny jsou tu, a tak je na čase začít plánovat, jak zabavit děti. A právě i proto se vám budou hodit naše tipy na pohádková místa. Jednak můžete načerpat zajímavou inspiraci pro výlety i bojovky, nebo prostě jen pohádky pro případ dešťové nouze.

Číst dále

Napište nám. Rádi vám poradíme.

Plánujtete cestu do Lužických hor nebo hledáte inspiraci? 
Napište nám. Rádi Vám odpovíme na Vaše dotazy a doporučíme to nejlepší z našeho kraje.