Cestou a za nosem

Běháš, chodíš, jsi v sedle nebo na laně.. kolo, kůň nebo sedák … hledáš nové cesty, zkoušíš, co dokážeš, posouváš limity… Lužické hory jsou tu pro tebe.

Naprosto jedinečný a okouzlující fakt je, že Lužické hory nejsou přeplněné turisty. Jakoby ti, kteří vědí o tomhle utajeném skvostu, žárlivě střežili jejich klid. Přitom je tu až neobvykle dobré turistické zázemí. Od velmi husté sítě dobře značených turistických tras a naučných stezek přes četné a mimořádně pestré cyklostezky, skvělé možnosti koupání, ideální a vyhlášené horolezecké terény, hojnost hub, báječné rybaření až po ideální podmínky k zimním radovánkám. Běžecké  terény jsou pro svou malebnost, pohodu a na druhé straně i náročnost vyhledávány. Přechody a přeběhy malých hor na severu jsou výzvou i pro zdatné sportovce a turisty.

Pozkoumejte další fenomény

Kámen

Sloupcová odlučnost čediče a znělce, pitoreskní pískovcové masivy, suťová pole tvoří krajinu s protáhlými hřbety a výraznými kuželovitými vrchy.

Sídla pánů

Strážní hrádky vyrůstaly jako houby po dešti na staré obchodní stezce z Prahy do Žitavy. Z některých se staly půvabné zámky, z jiných romantické zříceniny.

Spojeni s nebem

Významné chrámy i drobné kapličky či boží muka jsou v krajině rozesety jako korálky. Nutí člověka k zamyšlení, povznesení a pohladí duši, potěší oko.

Napište nám. Rádi vám poradíme.

Plánujtete cestu do Lužických hor nebo hledáte inspiraci? 
Napište nám. Rádi Vám odpovíme na Vaše dotazy a doporučíme to nejlepší z našeho kraje.