Blog

Vše, co stojí za vědění v Lužických horách

pohádková místa rybniště

6x pohádková místa v Lužihorách

Prázdniny jsou tu, a tak je na čase začít plánovat, jak zabavit děti. A právě i proto se vám budou hodit naše tipy na pohádková místa. Jednak můžete načerpat zajímavou inspiraci pro výlety i bojovky, nebo prostě jen pohádky pro případ dešťové nouze.

Číst dále
podstávkový dům v Lužických horách

Podstávkový dům – fenomén Trojmezí

Podstávkový dům je ojedinělý artefakt lidové architektury severních Čech, Německa a Polska. Nenajdete je nikde jinde na světě. I proto se oblasti Trojmezí přezdívá Krajina podstávkových domů. Jsou nepřehlédnutelné – roubenky s bílou vymazávkou, které jako by vypadly z učebnic historie.

Číst dále
desatero v přírodě

Desatero pobytu v přírodě

Máme tu duben, měsíc věnovaný přírodě a ekologii. Vždyť 6. duben patří celostátní akci Ukliďme Česko a 22. dubna zase oslavujeme Den země. Každý, kdo alespoň trochu miluje přírodu a zajímá se o dění okolo sebe, ať je to náhodný turista či „velkoměšťák“, by měl v první řadě znát pár jednoduchých pravidel, která pomohou uchovat krásu a jedinečnost naší přírody i pro budoucí generace. Příroda nepatří jen nám lidem, ale všem tvorům, rostlinám a horninám, které se v ní vyskytují.

Číst dále
velikonoce

3 tipy, co si na Velikonoce nenechat ujít

Velikonoce v letošním roce připadly na poetické datum – Velikonoční pondělí letos nebude jen o pomlázkách, ale taky o aprílových žertících. Nenavádíme, pouze informujeme. Pokud se chcete dozvědět něco málo o velikonočních zvycích a mnohem víc o zajímavých velikonočních událostech konajících se v Lužických horách, jste tady správně.

Číst dále

Napište nám. Rádi vám poradíme.

Plánujtete cestu do Lužických hor nebo hledáte inspiraci? 
Napište nám. Rádi Vám odpovíme na Vaše dotazy a doporučíme to nejlepší z našeho kraje.